TANA
TANA

TANA

Dramë, romancë, 1958. Director: Kristaq Dhamo; Starring: Tinka Kurti, Naim Frashëri, Kadri Roshi, Pjetër Gjoka. Filmi i parë artistik shqiptar, në të cilin është realizuar dhe puthja e parë në filmat shqiptarë. Ngjarjet zhvillohen në vitet ‘50-të. Në qendër të filmit është Tana, një vajzë e zgjuar dhe me mendime të përparuara. Ajo dashuron Stefanin, por, përballet me mentalitetin e prapambetur të gjyshit të saj.